21. feb, 2021

Loopbaan concept. Niets is uit onszelf.

Wat ik mij kan herinneren houtskool schets., wordt uitgezocht Ter overdenking zo. 21 febr 2021

 1. 12 jaar oud, Eerste betaalde baan ,vakantie job.op Livorno via de familie Lim A Po. roel en Eef bedrijf heet RELI was een fabriek . en ik moch dingen doen op de afdeling waar onderandere spijkers werden gemaakt. Dat kan ik me herinneren. Daar werkte ook  een muzikant Basist zanger Mitchel Calender uit Brits Guyana die ik later ben tegengekomen , veel bekender. wat heb ik met mesnen uit dat buurland.
 2. Vakantie werker als Post bezorger ( brieven toen) voor de Haarlemmermeerstraat in Amsterdam. Het kantoor was in Osdorp. geregeld door Ma.
 3. Auto  poetser bij een autopoetser bij de Amstel geregeld via Oom Harry Curiel
 4. Binnen gekomen bij een kabel legger in Zwammerdam Van de Berg B.V. geregeld door Pa, via de heer Hielkema., Leo van Leeuwen , Nico van de Ben, de andere namen komen . Voor het eerst gehoord wat een snob is in 1979.
 5. Baan gekregen op de kredieten afdeling van de NMB Herengracht 580( ex Hoodkantoor), alle kneepjes geleerd van Bankgaranties 1980-1982. De grootste speler met die specialitet toen. Veel kneepjes van Financiering geleerd, Ab Henselijn, Martin Hopman(  je naam Latour heb je mee je gaat het maken)Truus Bosma, Fred Huiman, Fred Geurtsen, Theo Teeuwissen, Albert de Haan, Frits de Sterke, etc etc de namen komen nog ik heb de stukken, niemand te vergeten. Toen ik eindelijk op dat m.i. grootste kantoor klaargestoomt was. Ging ik naar een klein maar voor mij niet onbelangrijk NMB kantoor aan de Hoofddorp weg. Dicht bij Opa waar ik de post had verzorgt en de buurt als jongeman kende.
 6. NMB Hoodddorpweg, kantoor van Notaris Slis Stroom en heer Olivier. daar werd ik geloofd door de Directeur Andre Brons ...zijn Chef een jongere onderdirecteur.?????.Ruud.??/ .Andre heeft mij zo geholpen dat ik mijn eigen beoordelings formulieren mocht maken met toelichting en alles. Nou u weet het al. Andre ondertekende het. Zo kwam het in het Centrale systeem van de bank.
 7. 1986 . Ik wordt geloofd door de Directeur Theo Aalbers van de regio Utrecht en krijg mijn eigen NMB kantoor op de langste straat in Utrecht. Het enige kantoor met 2 balies. Een aan de Amsterdamsestraatweg en 1 balie voor het slachthuis. Ik heb het geweten.Chef de bureau, ........, medewerker Dave Hodge , bekende zanger entertainer...hoe zo waar ik werk? Heel veel goede ervaringen die ik zal aanvullen. Diana , grote omzetten, omdat klanten uit Amsterdam bij mij wilde bankieren. Dat mocht niet.Maar anders zouden ze weg gaan bij de bank. dus het werd geregeld. Omzet 25 miljoen toen was veel. Ik had veel geleerd als kredieten man en dat scoorde beter dan spaar rekeningen. Theo zei aan mij hoe je het doet doe je, als ik maar geen klachten krijg. Hoe bedoel je creatief bezig zijn. Theo was voorzitter van FC Utrecht. dank God. Keep your head to the Sky. Earth Wind and Fire liedje dat ik mocht kennen. We moeste hoger op.
 8. Ik zag een advertentie dat er een Accountmanager Vastgoed financiering werd gezocht bij de Vastgoed financier van de NMB Bank. Nooit geschoten is altijd mis.Niet door een ander geregeld. De baas van de afdeling was Jan Ybema. Thanks Jan dat je me geloofd hebt. Sausje dat ik het hoofd van PZ Johan van de Berg nog kende van de Herengracht. Het is net werken om een goede baan te krijgen. Collegas toen, John Hodselmans, Paul Taris, Liana Vermeegen, Henk Schuyt, Ben Jansen collega uit Maarssen etc ik kom er later op voor de memo.Er zijn brieven. IK zou zogenaamd de stoel Krijgen van Bert Kragtwijk een bekende Basketballer( creatief ) die naar amerika is gegaan voor de Sport.* Bert zag het zitten om de beleggers en effect hypotheek zakelijk te doen. Ik had zo mijn dromen. Maar de uitwerking en op schrift zetten kon ik niet. Zeker niet tussen door. Ik moest scoren en weet heel goed dat toen de eerste competitie onderling werd gestart wie de meeste omzet had ik boven stond. Snobisme wat ik had het niet alleen gedaan. Was weer God. Enfin het was vastgelegd. Ik kreeg overigens meer en veel informatie omdat ik jaren Voorzitter was van de Ondernemersraad ING Real Estate ( Boven jongens van de Nationale die groter waren dan ik en zelf de NMB hadden overgenomen.( God regelt) . Ik nam deel nam aan de Financieel Economisch comissie van de Centrale Onderneming raad van de ING . Over de 1ste Europese Counsil meer. 
 9. Ik vond Den Haag te ver rijden met alle files en wilde hypotheken doen toen bij ING hypotheken al was het voor particulieren. Die arrogante houding heeft mij mijn functioneren gekost.De Chef van hypotheken heeft mij aangenomen, maar de mewerkers hebben het niet geaccepteerd. Lijden en verdrukking moet iedereen mee maken om te leren. Wel ik heb geleerd. Het ging helemaal mis met beleggers en Effect hypotheken in de boze wereld. Subrogaties hier en overall. Fenny en allerlei funny namen. Ik op non aktie. Gouden handruk, wat niemand mocht weten etc etc..geheim houding . Je zwijgt of je krijg niets. KIes maar nu met een 3 delig pak of later met een zwembroek. alles werd wazig. Ik heb op een vrijdag getekend en mocht Peggy niet eens informeren. Ben eerder weggegaan van kantoor. Mocht niemand groeten en geen afscheid nemen. Bijou moest die dag gaan zwemmen. Het was voor mij een Black Friday. Maar God liet het toe. Uiteindelijk meer dan 3 ton gehad, maar wat zegt geld.Dag ING als functionaris. wel een pensioen en expirerende waardeloze geworden opties. 
 10. 25 febr. Met Jan gepraat. Met Jan praten beweegt mij tot huilen. Jan heeft in mij geloofd , anders had hij mij niet aangenomen bij de Maatschappij voor Bedrijfsobjecten. Hij zei dat ik een speciaal plekje in zijn hart heb. Jan en Maria hebben mij eens uitgenodigd bij hun thuis uitgenodig. Wat een geweldig koppel. Door hen heb ik voor het eerst mogen praten voor de FUll Gospel of Business Men. FGHB. Wat ik mooi vond dat de Major Bosshardt van het Leger des Heils die dag in Amsterdam heeft gesproken.Toeval bestaat niet.  Het was een drukkere meeting dan Normaal. Ik begon me langzaam weer zeker te voelen om te spreken in het openbaar. Geen blackout gehad. Blackout gehad ?? Ik was voorzitter van de Ondernemings Raad van ING Real Estate en mocht een club vertegenwoordigen op een dag van Maatschappelijk Ondernemen. {MO}.In mijn die samengesteld commisie zat ook de heer Kees Kist van de Raad van bestuur . De Voorzitter van de RvB ING was er , leden Raad van Commisarisen, voor mij toen prominenten, Journalisten cameras, opname apparatuur etc etc. Ik wist alles wordt opgenomen en ik moet praten over het Milieu en verslag doen over Kern Ernegie wat voorbesproken was in de commisie.Kern energieis niet veilig genoeg en er zijn protest groepen voor de sluiting van Centrales. Welnu ik mocht verslag toen. Ik zou moeten uitdragen in kleiner verband dat de ING geen financiering meer in bijv.Borselen en Thiel zou adviseren cq. mede Financieren. Maatschappelijk verantwoord ondernemen noemde wij het toen wij moeten ook aan de gezondheid van mensen en dier denken. Ik was de enige bruine man in het gezelschap en kreeg voor mijn gevoel een pijnlijke vraag van iemand in de zaal , waar journalisten bij zijn en wie weet wie nog. Was alsof er toen een bom werd neergelegd. Beste heer Latour u bent zelf van buitenlandse afkomst, zijn de mensen in India en China dan geen Mensen, aangezien de ING aldaar wel mee financieerd. Je raad het al ik heb hier geen antwoord op. Ik ben in dienst bij de ING , van een Vastgoed Financierings afdeling. Lid van de 1ste Europese Ondernemings Raad, vertegenwoordiger van de Financieel Economische Commisie. Als 1 van de 5 leden kreeg ik alle vertrouwelijke grote Fianciering aanvragen binnen en nu moet ik op deze vraag antwoorden. Zijn ze in India en China geen Mensen??? Mijn hersenen maakte allerlei bochten en mijn mond viel open. Voor mijn gevoel heb ik 1 minuut lang niets gezegd. Kees Kist een grote sport man en Hockey speler had ik door. Met al mijn tennis en muzikale capaciteiten kon ik geen woord zeggen. Kees wel. Het antwoord op die vraag was. Als wij het niet doen doet een ander waaronder de ABN AMRO het wel. jullie kunnen het raden vanaf die dag heb ik nooit meer de ING kunnen en willen vertegenwoordigen.           
 11. Ik heb alle geestelijke vrijheid,want ik ben ik. denk ik , ik ben uniek voor God. Ik sprak op 26 febr. 2021 met een collega die hoog staat op mijn lijst van mensen die geloven in All in All. Hubert Bruins noemde hem Huub. Hubert is Chairman van de Stichting Envovision.Wij spraken jaren geleden over geld en wijsheid.Wij waren toen nog in dienst bij Ivory en vaak aan het brainstormen. Tot mijn verbazing kende hij mijn uitspraken nog. Waaronder All in All en nog leuker de uitspraak . Kennis is macht , maar het goed omgaan met macht is Wijsheid.Hubert kan het weten hij heeft gestudeerd en boeken geschreven. Grappig is dat hij mij kolonel noemde terwijl ik droomde om Secretaris Generaal te zijn. Ik vind dat toen een mooie wereldse functie.

Meest recente reacties

06.01 | 20:01

All in All heeft 59K views.Er kan gereageerd worden. Voor mij is er geen groter geheel als Alles in Allen is. For of Him, and through Him and to Him, are all things: to Whom be glory for ever. AMEN

06.01 | 19:46

test fase

Deel deze pagina